Endokrinológia

Endokrinológia

Endokrinológia

Az endokrinológia a belső elválasztású (endokrin) mirigyek betegségeivel és ennek hatására bekövetkező hormonális elváltozásokkal foglalkozó szakterület.  Az endokrin rendszer legfontosabb feladata a szervezet anyagcsere-működésének biztosítása és összehangolása hormonok segítségével.

A hormonális szabályozás rendkívül összetett feladat, amely az agy és az agyalapi mirigy (hipofízis) szabályozó működése mellett valósul meg. Hormontermelő szerveink: az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, a mellékvese, a hasnyálmirigy és a petefészek, ill. a here. Amennyiben bármelyik szerv működésében zavar keletkezik, különböző tünetek és anyagcsere működési zavarok jelentkeznek. A teljesség igénye nélkül az endokrinológus foglalkozik a pajzsmirigy alul- és túlműködésével (hipo- és hipertireózis), a csontritkulással (oszteoporózis) a cukorbetegséggel (diabétesz), a mellékvese és nemiszervek szteroid hormonjainak működési zavaraival, köztük a fiatal hölgyeknél egyre gyakrabban előforduló és akár meddőséget is okozó policisztás petefészek megbetegedéssel (PCOS).

Pajzsmirigy betegségek
A pajzsmirigybetegség alattomos, enyhe tünetekkel kezdődik és általában hosszú ideig lappang. Leginkább a változókorban lévő nőknél fordul elő, akik fáradékonyságot, aluszékonyságot, gyengeséget, csökkent memóriát, levertséget, depressziót, fázékonyságot, lassabb mozgást, bőrszárazságot, hajhullást, sőt elhízást vagy arcpuffadást vehetnek észre magukon.
PCOS
A PCOS egy összetett betegségnek csak egyetlen tünetére, a petefészek elváltozására utal, de fontos tudni, hogy e mellett számos egyéb panasz jelentkezhet a PCOS-ban szenvedő nőknél.
Árak
Endokrinológiai kontroll szakorvosi vizsgálat: 18 000 Ft
Endokrinológiai első szakorvosi vizsgálat: 25 000 Ft
Osteoporosis kontroll szakorvosi vizsgálat: 18000 Ft
Osteoporosis első szakorvosi vizsgálat:  25 000 Ft

Felhívjuk kedves Pácienseink figyelmét, hogy az árlistákban nem szerepel minden szolgáltatásunk, valamint szolgáltatásaink árai a kezelés folyamán, a kiegészítő vizsgálatok miatt módosulhat. A pontos árakról ügyfélszolgálatunkon, illetve személyesen rendelőink recepcióján érdeklődhetnek. Megértésüket köszönjük!

Ügyfélszolgálat:
Telefon: +36 1 225 0566
E-mail: info@swissclinic.hu

Endokrinológia rendelési idő

  • Dr. Iván Gabriella: hétfőn 16:00-20:00
  • Dr. Halászlaki Csaba: csütörtökön 16:30-20:00

Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Cím: Swiss Prémium Egészségközpont 1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

Ügyfélszolgálat, Előjegyzés
Email: info@swissclinic.hu
Telefon: +36 1 225 0566

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Ügyfeleink részére rendelőnk mélygarázsában biztosított fizetős parkolóhely. Az épület mélygarázsába az Istenhegyi út, vagy a Németvölgyi út felől érkezve lehet behajtani. 

Megközelítés tömegközlekedéssel:

61-es; 17-es villamos – Nagyenyed utca megálló (1 perc séta)
M3 déli pályaudvar - (4 perc séta)
59-es villamos - Kék Golyó utca (1 perc séta)