Kardiológia

Kardiológia

Kardiológia

Üdvözöljük a Swiss Clinic kardiológiai szakrendelési oldalán. Magánrendelőnk a gyógyítás és megelőzés elkötelezett intézménye. Modern diagnosztikai, preventív vizsgálatok és kezelések elvégzése egyetlen helyszínen megvalósítható rendelőnkben. Járóbeteg-ellátási szakágaink kiegészítő és kapcsolódó szakági vizsgálatokat is nyújtanak házon belül. A Szív és érrendszer valamennyi képalkotó és diagnosztikai eljárást megtalálja rendelőnkben.

A magas vérnyomás betegséghez hasonlóan a szív-érrendszeri betegségek is sokáig tünetmentesek maradnak és sajnálattal megfigyelhető, hogy egyre fiatalabb korosztályokban is megjelenik. Ezért legkésőbb 35 éves kortól kétévente, 40 éves kor felett pedig évente javasoljuk a laborvizsgálatokkal egybekötött kardiológiai szakvizsgálatot és a kardiovaszkuláris rizikó meghatározását. Szakrendelőnkben kiváló kardiológus kollégáink várják bejelentkezésüket és pácienseink számára egyénre szabott kezelési tervet is készítenek.

Kardiológiai vizsgálatok / Árak

Szívultrahang vizsgálat
Szívultrahang:
Más néven echokardiográfia, szívechó. Fájdalmatlan és előkészítést nem igénylő diagnosztikai vizsgálat. A szívultrahangos képalkotó eljárás során mozgókép nyerhető a szívről, és a szívüregekről, az azokat határoló falak, billentyűket és szívburok állapotáról.
A szívultrahang vizsgálattal kimutatható: Infarktus utáni szívfal mozgási zavarok, hegesedés, szívbillentyű-betegségek, szívüregek közti kóros irányú véráramlás, szívüregben kialakult vérrög, szívburokban meggyűlő folyadék.
Terheléses EKG
A terheléses EKG vizsgálat segítségével a meglévő szívbetegség súlyossága pontosabban megítélhető, természetesen óvatosság mellett. Egy nehezen hajtható kerékpár tekerése során az esetleges tünetek rögzítésre, majd kiértékelésre kerülnek.
24 órás vérnyomásmonitor (ABPM)
A vérnyomás folyamatos, 24 órán át tartó rögzítésére szolgál, amely a mindennapos megszokott tevékenység közben zajlik. A vérnyomás a különböző napszakokban normálisan is változik, de befolyásolja a fizikai aktivitás, a stressz, étkezés, stb. is. Az eljárás a beállított vérnyomáscsökkentő kezelés ellenőrzésére szolgál, továbbá kimutatja az időszakosan kialakuló vérnyomás eltéréseket.
A páciens karjára egy vérnyomásmérő mandzsetta kerül felhelyezésre, ami meghatározott időközönként megméri és eltárolja a vérnyomás értékét. A páciens eközben végezheti a megszokott napi teendőit. A készülék 24 óra elteltével kerül levételre, majd ezt követi a kardiológus általi kiértékelés.
Nyugalmi EKG
A szív elektromos tevékenységét jeleníti meg görbék formájában. Vizsgálható a percenkénti szívverések száma, azok szabályossága, a szív ingerképzése, ingervezetése, ritmuszavarok, ingervezetési zavarok, a szívizomzat oxigénhiánya, károsodása. Számos egyéb kórállapot mellett információt ad többek között a szívet alkotó kamrák falának nagyságáról, de az alkalmazott gyógyszerek szívműködést befolyásoló hatásairól vagy azok nemkívánatos mellékhatásairól is.
Árak
Kardiológiai első szakorvosi vizsgálat: 18 000 Ft
Kardiológiai kontroll szakorvosi vizsgálat: 9 000 Ft
30 perces kardiológiai vizsgálat + szív UH: 30 500 Ft
Szív UH vizsgálat 15 min (szakorvosi vizsgálat nélkül): 12 500 Ft
24 órás Holter EKG elemzéssel: 12 500 Ft
Nyugalmi EKG elemzéssel: 5 000 Ft
Terheléses EKG 30 perc: 18 000 Ft
Terheléses EKG+ kardiológiai szakorvosi vizsgálat + szív UH: 36 000 Ft

Felhívjuk kedves Pácienseink figyelmét, hogy az árlistákban nem szerepel minden szolgáltatásunk, valamint szolgáltatásaink árai a kezelés folyamán, a kiegészítő vizsgálatok miatt módosulhat. A pontos árakról ügyfélszolgálatunkon, illetve személyesen rendelőink recepcióján érdeklődhetnek. Megértésüket köszönjük!

Ügyfélszolgálat:
Telefon: +36 1 225 0566
E-mail: info@swissclinic.hu

Kardiológia rendelési idő

  • Dr. Balogh Orsolya: hétfőn 08:30-15:00
  • Dr. Szentpály Emőke: hétfőn és szerdán 08:00-14:00
  • Dr. Horvatics Gábor: kedden, csütörtökön és pénteken 08:00-14:00
  • Dr. Voloncs Bernadett: szerdán és pénteken 08:00-14:00
  • Dr. Szilágyi Szabolcs: csütörtökön 16:00-19:00

Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Cím: Swiss Prémium Egészségközpont, 1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

Ügyfélszolgálat, Előjegyzés
Email: info@swissclinic.hu
Telefon: +36 1 225 0566

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Ügyfeleink részére rendelőnk mélygarázsában biztosított fizetős parkolóhely. Az épület mélygarázsába az Istenhegyi út, vagy a Németvölgyi út felől érkezve lehet behajtani. 

Megközelítés tömegközlekedéssel:

61-es; 17-es villamos – Nagyenyed utca megálló (1 perc séta)
M2 Déli Pályaudvar - (4 perc séta)
59-es villamos - Kék Golyó utca (1 perc séta)