Ortopédia

Ortopédia

Ortopédia

Ortopédia – Gerincgyógyászat

A mozgásszegény életmód, az ülőmunka, a folyamatos stressz, a helytelen táplálkozás komoly következményeket vonhat maga után. A különböző ízületi-, gerinc-, hát-, derékpanaszok nemcsak idős korban sújthatnak minket, ráadásul ezen panaszok esetében nem olyasmiről beszélünk, amihez idővel hozzá lehet szokni. Ha a tested váza nem olyan ívben hajlik, mint amilyenre tervezték, ha csontjaid és ízületeid nem úgy működnek, mint kellene, ez az egész szervezetre rossz hatással lehet. Ahogy idősödsz, úgy válik egyre nehezebbé ezen panaszok korrigálása, ezért is fontos, hogy minél előbb megtedd a legelső lépést, ami a probléma pontos megismerése. Az ortopéd szakorvosi vizsgálat során a korábbi mozgásszervi panaszok és betegségek feltérképezése és a mindenre kiterjedő részletes fizikális vizsgálat után történik a diagnózis felállítása. Szükség esetén az ortopéd szakorvos megszervezi a szükséges mozgásszervi, ízületi ultrahangvizsgálat elvégzését, röntgenfelvételek elkészítését, melyek a pontosabb diagnózis felállítása érdekében fontosak.

Eészségközpontunkban végezzük csecsemők csípőszűrését is, melyet 0-3 hónapos kor között érdemes elvégeztetni.

Vizsgálatok / Árak

Ortopédiai áttekintés
Vizsgálataink:

2222 anamnézis felvétel (a korábbi mozgásszervi panaszok és betegségek feltérképezése)
2222 a jelen panaszok kivizsgálása
2222 csecsemők csípőszűrése
2222 számítógépes talpvizsgálat, talpnyomás mérés – podoszkópia
2222 járás-, tartás-, mellkas- és gerincvizsgálata
2222 ízületek mozgásterjedelmének vizsgálata, szögmérővel a beszűkült mozgástartomány pontos mérése lehetséges
2222 a reflexek és az érzékelés és keringés vizsgálata

A mozgásszervek minden nemű panaszával foglalkozó ortopéd és gerincgyógyász szakemberek számára az ízületi fájdalom, a merevség, a csontfájdalom, a kóros csonttörések, valamint ritkán daganatok áttétei vagy primer tumorai jelentik a legnagyobb kihívást. Sok beteget esetében a baleset utáni fennmaradt fájdalmak és mozgáskorlátozottság miatt, újabb műtét szükséges. Váll, könyök, csukló, csípő, térd, boka esetén az egy vagy akár több napos bennfekvéssel járó mikrosebészeti műtétek az Uzsoki Kórházzal együttműködve, a Hangody professzor vezette orthopéd osztályán történnek.

Sarokfájdalom, talpfájdalom komplex kezelése
Álló munkát végzők esetén a fasciitis plantaris-nak nevezett kifejezett sarok, vagy talpi fájdalom komplex kezelését végezzük. Részben infúziós, részben helyi injekciós kezelést kombinálunk kitűnő gyógytornászunk szakértelmével. Tréger Gabriella és kollégái a legmagasabban képzett gyógytornászok az országban.
Infúziós porckorongsérv kezelés
Ezen kezeléssel a súlyos derék és alsó végtagi fájdalmat okozó, műtétet nem igénylő gerincsérvet lehet megfelelően kezelni. Képalkotó vizsgálat és gerinckezelés egy helyen, akár heveny hirtelen kialakuló panaszok esetén a nap 24 órájában elérhető.
Csecsemő csípőszűrés
A csecsemők csípőszűrését 0-3 hónapos kor között ajánlott elvégezni, legtöbben 3-4 hetes korban viszik el gyermeküket a szűrésre. A vizsgálat során különböző csípőfejlődési rendellenességek derülhetnek ki, amelyek időben felfedezve hatékonyan kezelhetők. Fontos, hogy a legfiatalabb korban alkalmazható a legkíméletesebb kezelési módszer! Minél előbb kiderülnek az esetleges rendellenességek, annál biztosabban és különösebb kellemetlenség nélkül helyrehozható a probléma.
Árak
Ortopédia első szakorvosi vizsgálat: 18 000 Ft
Ortopédia kontroll szakorvosi vizsgálat: 12 000 Ft
Csecsemők csípőszűrése: 12 000 Ft
Ikrek egyidejű csípőszűrése: 20 000
Talpnyomás mérés (10 min): 5 000 Ft
Izületi injekció beadása szakorvosi vizsgálat nélkül (gyógyszer árát nem tartalmazza): 7 500 Ft
Traumatológia első vizsgálat: 16 250 Ft
Traumatológia kontroll vizsgálat: 11 250 Ft

Felhívjuk kedves Pácienseink figyelmét, hogy az árlistákban nem szerepel minden szolgáltatásunk, valamint szolgáltatásaink árai a kezelés folyamán, a kiegészítő vizsgálatok miatt módosulhat. A pontos árakról ügyfélszolgálatunkon, illetve személyesen rendelőink recepcióján érdeklődhetnek. Megértésüket köszönjük!

Ügyfélszolgálat:
Telefon: +36 1 225 0566
E-mail: info@swissclinic.hu

Ortopédia rendelési idő

Hétfő: 16.00 – 20.00 Dr. Molitorisz Dániel
Kedd: 16.00 – 18.00 Dr. Harrira M. Fahed, 15:00-19:00 Dr. Szűcs Attila
Szerda: 08:30-10:30 Dr. Harrira M. Fahed, 15.00 – 19.00 Dr. Bokrétás András, 16:00-20:00 Dr. Pap Károly
Csütörtök: 16.00 – 20.00 Dr. Harrira M. Fahed

Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Cím: Swiss Prémium Egészségközpont 1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

Ügyfélszolgálat, Előjegyzés
E-mail: info@swissclinic.hu
Telefon: +36 1 225 0566

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Ügyfeleink részére rendelőnk mélygarázsában biztosított parkolóhely. Az épület mélygarázsába az Istenhegyi út, vagy a Németvölgyi út felől érkezve lehet behajtani. Parkolószinten elküldönített tér található a Swiss Prémium Egészségközpont vendégei részére.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

61-es; 17-es villamos – Nagyenyed utca megálló (1 perc séta)
M2 Déli Pályaudvar - (4 perc séta)
Bármelyik 59-es villamos - Kék Golyó utca (1 perc séta)