Urológia

Urológia

Urológia

Az urológia a húgy- és ivarszervek betegségeinek diagnosztikájával és kezelésével foglalkozó szakterület. Az urológia foglalkozik a vesék nem belgyógyászati betegségeivel, a vesevezetékek, húgyhólyag és húgycső megbetegedéseivel. Férfiaknál ez kiegészül a herék, mellékherék, prosztata és ondóhólyag területén jelentkező kórképekkel.
Az andrológia, más néven férfigyógyászat, az urológia speciális, önállósodott szakterülete, amely a férfi reproduktív szervek megbetegedéseivel, azok sebészi és gyógyszeres kezelésével foglalkozik, beleértve a szexuális és megtermékenyítő képesség problémáit is. A vizsgálatok döntő többsége a fertőzések, gyulladások kezelése mellett, a prosztatarák kiszűrésére (PSA), a jóindulatú prosztata megnagyobbodás diagnosztikájára és kezelésére irányul. A fiatalabb korosztályú férfiak esetében – az esetek nagy részében atípusos, sokszor jelentéktelennek tűnő panaszok mellett – a bakteriális, illetve az abakteriális krónikus prosztatagyulladás előfordulása gyakori.

urológiai szakvizsgálat
A szakorvos meghallgatja a páciens problémáit, feltárja az előzményeket (anamnézis felvétel), majd fizikális orvosi vizsgálatra, szükség esetén laboratóriumi és műszeres vizsgálatokra kerül sor. Az orvosi vizsgálat nem jár fájdalommal, egyedül a prosztata vizsgálata (mely a végbél felől tapintással történik) járhat kellemetlenséggel.
a prosztatarák diagnosztikája és szűrése
 • a prosztata specifikus antigén (PSA) szint mérésére
 • a rektális digitális vizsgálatra (RDV)
 • az ultrahang vezérelt transzrektális multiplex biopsziára
Leggyakoribb urológiai betegségek
 • jóindulatú prosztata megnagyobbodás
 • prosztatarák, hererák
 • vesekő
 • vesemedence gyulladás
 • húgyhólyag gyulladás
 • húgyhólyag daganat
 • vizelet-tartási nehézségek (inkontinencia)
 • herefejlődési zavarok

Női urológia
Nők esetében idős korban a hormonhiány okozta atrophiás folyamatok következtében kialakult hólyag, húgycső panaszok állnak előtérben. Fiatal nők esetében az alsó húgyúti infekciók ismétlődése okozza a legtöbb panaszt. Nők inkontinencia panaszai kezelésére speciális hüvelykockát tudunk javasolni, mely egy magyar szakorvos találmánya.
Árak
Urológiai flexibilis cisztoszkópiás vizsgálat: 30 000 Ft
Urológiai uroflow vizsgálat:  12 500 Ft
Urológiai kontroll/szürő szakorvosi vizsgálat: 12 500 Ft
Urológiai első szakorvosi vizsgálat:18 000 Ft

Felhívjuk kedves Pácienseink figyelmét, hogy az árlistákban nem szerepel minden szolgáltatásunk, valamint szolgáltatásaink árai a kezelés folyamán, a kiegészítő vizsgálatok miatt módosulhat. A pontos árakról ügyfélszolgálatunkon, illetve személyesen rendelőink recepcióján érdeklődhetnek. Megértésüket köszönjük!

Ügyfélszolgálat:
Telefon: +36 1 225 0566
E-mail: info@swissclinic.hu

Urológiai rendelési idő

Dr. Merth Gábor: hétfő 09:00-11:00, kedd 12:00-17:00, szerda 09:00-13:00, csütörtök 09:00-14:00
Dr. Szűcs László: szerda 16:00-19:00
Dr. Molnár Ádám: 08:00-12:00
Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Cím: Swiss Prémium Egészségközpont, 1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

Ügyfélszolgálat, Előjegyzés
Email: info@swissclinic.hu
Telefon: +36 1 225 0566

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Ügyfeleink részére rendelőnk mélygarázsában biztosított fizetős parkolóhely. Az épület mélygarázsába az Istenhegyi út, vagy a Németvölgyi út felől érkezve lehet behajtani. 

Megközelítés tömegközlekedéssel:

61-es; 17-es villamos – Nagyenyed utca megálló (1 perc séta)
M2 Déli Pályaudvar - (4 perc séta)
59-es villamos - Kék Golyó utca (1 perc séta)