Koronavírus tájékoztató partnereinknek

Tisztelt Foglalkozás-egészségügyi Partnereink!

A COVID-19 járvány kapcsán kihirdetett veszélyhelyzettel kapcsolatos foglalkozás-egészségügyi szakmai feladatokra vonatkozóan tájékoztatjuk Önöket, hogy ezzel kapcsolatban a mai napon a Nemzeti Népegészségügyi Központ közleményt adott ki az MTI számára, illetőleg a közlemény elérhető  az nnk.gov.hu honlapon is.

 

Ennek lényege, hogy a nemzetgazdaság működőképességének megtartása és a járványügyi védekezés biztosíthatósága érdekében a foglalkozás-egészségügyi alapszolgálatok a nem elhalasztható alapfeladataik teljes körű ellátására kötelezettek. Ez alól az időszakos orvosi alkalmassági vizsgálatok jelentenek csak kivételt, amelyek esetében – a munkáltatóval való egyeztetést követően – a vizsgálatok időpontja elhalasztható, az időszakos munkaköri orvosi alkalmasság időtartama pedig a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig meghosszabbítható.

 

Kérjük tisztelt partnereinket, hogy a fentiek értelmében elsősorban az új belépők és a soron kívüli vizsgálatra kötelezettek részére foglaljanak vizsgálati időpontot, mely mától – a fenti rendelet betartása érdekében – kizárólag telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül lehetséges: 06-1-225-0566. Emiatt az E-Kapu hozzáférésüket határozatlan ideig felfüggeszteni kényszerültünk.
Megértésüket köszönjük!

 

Köszönettel és tisztelettel:

Swiss Clinic Vezetőség