Diabetológia

Diabetológia

Diabetológia

A szénhidrát anyagcsere zavaraival a diabetológia foglalkozik. A legtöbbször fiatalkorban kezdődő 1. típusú cukorbetegség mellett mára, a civilizált életmód következményeként, népbetegséggé vált a 2. típusú cukorbetegség, melyhez legtöbbször társul az elhízás, a magas vérnyomás és a magas húgysavszint.

Sokan nem tudják, hogy a 2.típusú cukorbetegség a betegség kezdete előtt évekkel kiszűrhető pár nagyon egyszerű laborvizsgálattal, így idejében fény derülhet  az inzulin rezisztenciára – mely a női meddőség egyik leggyakoribb oka-, az IGT-re (impaired glucose tolerance), ami egy prediabeteses állapot és csökkent glukóztoleranciára utal, és az  IFT-re  (impaired fasting glucose) ami a normálisnál magasabb, de még a diabetes határértékét nem elérő éhomi vércukorszintre utal. A diabetes megelőzése, vagy kialakulása után a kezelése, rendkívül fontos, mert a szívinfarktus, stroke, thrombo-embolia esélyét sokszorosára növeli még a minimálisan emelkedett vércukorszint is. Diabetológus szakorvosunk a betegség megállapítása után dietetikus kollégához irányítja a pácienst, aki segít a helyes étrend kialakításában.

Point of Care Testing
6 perc alatt, (egy csepp vérből – ujjbegyből) elkészül az eredmény magánrendelőnkben, még a diabetológiai szakvizsgálat előtt (a vizsgálat 6-8 hétre visszamenőlegesen tájékoztat) A laboratóriumi leletet nem kell egy új időpontban visszavinni a diabetológiai szakrendelésre. Személyre szabott céltartományok határozhatók meg diabetológus szakorvos által
HbA1c teszt
A HbA1c érték a klinikai gyógyszervizsgálatokban is az egyik legmegfelelőbb és leggyakrabban használt végpont a cukorbetegség kezelésének hatékonysága szempontjából.

 

Rendelési idő és időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Email: info@swissclinic.hu
Cím: Swiss Prémium Egészségközpont, 1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 08:00-20:00-ig

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Ügyfeleink részére rendelőnk mélygarázsában biztosított fizetős parkolóhely. Az épület mélygarázsába az Istenhegyi út, vagy a Németvölgyi út felől érkezve lehet behajtani. 

Megközelítés tömegközlekedéssel:

61-es; 17-es villamos – Nagyenyed utca megálló (1 perc séta)
M2 Déli Pályaudvar - (4 perc séta)
59-es villamos - Kék Golyó utca (1 perc séta)