Diabetológia

Diabetológia

Diabetológia

A szénhidrát-anyagcsere zavaraival a diabetológia foglalkozik. A legtöbbször fiatalkorban kezdődő 1. típusú cukorbetegség mellett mára, a civilizált életmód következményeként, népbetegséggé vált a 2. típusú cukorbetegség, melyhez legtöbbször társul az elhízás, a magas vérnyomás és a magas húgysavszint.

Sokan nem tudják, hogy a 2. típusú cukorbetegség a betegség kezdete előtt évekkel kiszűrhető pár nagyon egyszerű laborvizsgálattal, így idejében fény derülhet  az inzulin rezisztenciára – mely a női meddőség egyik leggyakoribb oka-, az IGT-re (impaired glucose tolerance), ami egy prediabéteszes állapot és csökkent glukóztoleranciára utal, és az  IFT-re (impaired fasting glucose) ami a normálisnál magasabb, de még a diabetes határértékét nem elérő éhomi vércukorszintre utal. A diabetes megelőzése, vagy kialakulása után a kezelése, rendkívül fontos, mert a szívinfarktus, stroke, thrombo-embolia esélyét sokszorosára növeli még a minimálisan emelkedett vércukorszint is. Diabetológus szakorvosunk a betegség megállapítása után dietetikus kollégához irányítja a pácienst, aki segít a helyes étrend kialakításában.

Point of Care Testing
6 perc alatt, (egy csepp vérből – ujjbegyből) elkészül az eredmény magánrendelőnkben, még a diabetológiai szakvizsgálat előtt (a vizsgálat 6-8 hétre visszamenőlegesen tájékoztat) A laboratóriumi leletet nem kell egy új időpontban visszavinni a diabetológiai szakrendelésre. Személyre szabott céltartományok határozhatók meg diabetológus szakorvos által
HbA1c teszt
A HbA1c érték a klinikai gyógyszervizsgálatokban is az egyik legmegfelelőbb és leggyakrabban használt végpont a cukorbetegség kezelésének hatékonysága szempontjából.
Árak

  • Diabetológiai szakorvosi vizsgálat: 22 500 Ft

 

Felhívjuk kedves Pácienseink figyelmét, hogy az árlistákban nem szerepel minden szolgáltatásunk, valamint szolgáltatásaink árai a kezelés folyamán, a kiegészítő vizsgálatok miatt módosulhat. A pontos árakról ügyfélszolgálatunkon érdeklődhetnek. Megértésüket köszönjük!

Ügyfélszolgálat:
Telefon: +36 1 225 0566
E-mail: info@swissclinic.hu

Swiss Prémium Egészségközpont BUDA

Swiss Prémium Egészségközpont PEST

 

Swiss Prémium Egészségközpont BUDA
1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Email: info@swissclinic.hu
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 08:00-20:00-ig

 

 

Swiss Prémium Egészségközpont PEST
1132 Budapest, Váci út 30.

Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Email: info@swissclinic.hu
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 08:00-20:00-ig

 

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Ügyfeleink részére rendelőnk mélygarázsában biztosított fizetős parkolóhely. Az épület mélygarázsába az Istenhegyi út, vagy a Németvölgyi út felől érkezve lehet behajtani. 

Megközelítés tömegközlekedéssel:

61-es; 17-es villamos – Nagyenyed utca megálló (1 perc séta)
M2 Déli Pályaudvar - (4 perc séta)
59-es villamos - Kék Golyó utca (1 perc séta)

 

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Javasoljuk a Westend Bevásárlóközpont garázsát, ahol 07:00-10:00 óra között minden nap lehetőség van ingyenesen parkolni.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

M3 metró - Lehel tér megálló (4 perc séta), Nyugati megálló (7 perc séta)
4-es, 6-os villamos – Nyugati tér megálló (7 perc séta)
76-os troli - Csanády utca (2 perc séta)