Endokrinológia

Endokrinológia

Endokrinológia

Az endokrinológia a belső elválasztású (endokrin) mirigyek betegségeivel és ennek hatására bekövetkező hormonális elváltozásokkal foglalkozó szakterület.  Az endokrin rendszer legfontosabb feladata a szervezet anyagcsere-működésének biztosítása és összehangolása hormonok segítségével.

A hormonális szabályozás rendkívül összetett feladat, amely az agy és az agyalapi mirigy (hipofízis) szabályozó működése mellett valósul meg. Hormontermelő szerveink: az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, a mellékvese, a hasnyálmirigy és a petefészek, ill. a here. Amennyiben bármelyik szerv működésében zavar keletkezik, különböző tünetek és anyagcsere működési zavarok jelentkeznek. A teljesség igénye nélkül az endokrinológus foglalkozik a pajzsmirigy alul- és túlműködésével (hipo- és hipertireózis), a csontritkulással (oszteoporózis) a cukorbetegséggel (diabétesz), a mellékvese és nemiszervek szteroid hormonjainak működési zavaraival, köztük a fiatal hölgyeknél egyre gyakrabban előforduló, és akár meddőséget is okozó, policisztás petefészek megbetegedéssel (PCOS).

Pajzsmirigy betegségek
A pajzsmirigybetegség alattomos, enyhe tünetekkel kezdődik és általában hosszú ideig lappang. Leginkább a változókorban lévő nőknél fordul elő, akik fáradékonyságot, aluszékonyságot, gyengeséget, csökkent memóriát, levertséget, depressziót, fázékonyságot, lassabb mozgást, bőrszárazságot, hajhullást, sőt elhízást vagy arcpuffadást vehetnek észre magukon.
PCOS
A PCO szindróma (PCOS) a női hormonháztartás egyensúlyának kibillenése miatt kialakuló egészségügyi probléma. PCO esetén a petefészek felületén apró ciszták jönnek létre, amelyek hormonális egyensúlyzavart idéznek elő. A nemi hormonok (ösztrogén és progreszteron) egyensúlyának felborulása olyan problémákat okoz, mint például a túlzott hízás, szőrösödés és az erősen pattanásos bőr. A Swiss Prémium Egészségközpontokban az összes olyan szakorvos elérhető, akik a PCOS kivizsgálásához és sikeres kezeléséhez szükséges információkat megadhatják: ultrahang diagnosztika, nőgyógyászat, endokrinológia, dietetika.
Árak

  • Endokrinológiai első szakorvosi vizsgálat: 27 500 Ft
  • Endokrinológiai kontroll szakorvosi vizsgálat: 22 500 Ft

 

Felhívjuk kedves Pácienseink figyelmét, hogy az árlistában nem szerepel minden szolgáltatásunk, valamint szolgáltatásaink árai a kezelés folyamán, a kiegészítő vizsgálatok miatt, módosulhatnak. A pontos árakról ügyfélszolgálatunkon érdeklődhetnek. Megértésüket köszönjük!

Ügyfélszolgálat:
Telefon: +36 1 225 0566
E-mail: info@swissclinic.hu

Swiss Prémium Egészségközpont BUDA

Swiss Prémium Egészségközpont PEST 

 

Swiss Prémium Egészségközpont BUDA
1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Email: info@swissclinic.hu
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 08:00-20:00-ig

 

 

Swiss Prémium Egészségközpont PEST
1132 Budapest, Váci út 30.

Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Email: info@swissclinic.hu
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 08:00-20:00-ig

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Ügyfeleink részére rendelőnk mélygarázsában biztosított fizetős parkolóhely. Az épület mélygarázsába az Istenhegyi út, vagy a Németvölgyi út felől érkezve lehet behajtani. 

Megközelítés tömegközlekedéssel:

61-es; 17-es villamos – Nagyenyed utca megálló (1 perc séta)
M3 déli pályaudvar - (4 perc séta)
59-es villamos - Kék Golyó utca (1 perc séta)

 

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Javasoljuk a Westend Bevásárlóközpont garázsát, ahol 07:00-10:00 óra között minden nap lehetőség van ingyenesen parkolni.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

M3 metró - Lehel tér megálló (4 perc séta), Nyugati megálló (7 perc séta)
4-es, 6-os villamos – Nyugati tér megálló (7 perc séta)
76-os troli - Csanády utca (2 perc séta)