Kardiológia

Kardiológia

Kardiológia

A magas vérnyomás betegséghez hasonlóan a szív-érrendszeri betegségek is sokáig tünetmentesek maradnak és sajnálattal megfigyelhető, hogy egyre fiatalabb korosztályokban is megjelenik. Ezért legkésőbb 35 éves kortól kétévente, 40 éves kor felett pedig évente javasoljuk a laborvizsgálatokkal egybekötött kardiológiai szakvizsgálatot és a kardiovaszkuláris rizikó meghatározását. Szakrendelőnkben kiváló kardiológus kollégáink várják bejelentkezésüket és pácienseink számára egyénre szabott kezelési tervet is készítenek.

Szívultrahang vizsgálat
Szívultrahang:
Más néven echokardiográfia, szívechó. Fájdalmatlan és előkészítést nem igénylő diagnosztikai vizsgálat. A szívultrahangos képalkotó eljárás során mozgókép nyerhető a szívről, és a szívüregekről, az azokat határoló falak, billentyűket és szívburok állapotáról.
A szívultrahang vizsgálattal kimutatható: Infarktus utáni szívfal mozgási zavarok, hegesedés, szívbillentyű-betegségek, szívüregek közti kóros irányú véráramlás, szívüregben kialakult vérrög, szívburokban meggyűlő folyadék.
Terheléses EKG
A terheléses EKG vizsgálat segítségével a meglévő szívbetegség súlyossága pontosabban megítélhető, természetesen óvatosság mellett. Egy nehezen hajtható kerékpár tekerése során az esetleges tünetek rögzítésre, majd kiértékelésre kerülnek.
24 órás vérnyomásmonitor (ABPM)
A vérnyomás folyamatos, 24 órán át tartó rögzítésére szolgál, amely a mindennapos megszokott tevékenység közben zajlik. A vérnyomás a különböző napszakokban normálisan is változik, de befolyásolja a fizikai aktivitás, a stressz, étkezés, stb. is. Az eljárás a beállított vérnyomáscsökkentő kezelés ellenőrzésére szolgál, továbbá kimutatja az időszakosan kialakuló vérnyomás eltéréseket.
A páciens karjára egy vérnyomásmérő mandzsetta kerül felhelyezésre, ami meghatározott időközönként megméri és eltárolja a vérnyomás értékét. A páciens eközben végezheti a megszokott napi teendőit. A készülék 24 óra elteltével kerül levételre, majd ezt követi a kardiológus általi kiértékelés.
Nyugalmi EKG
A szív elektromos tevékenységét jeleníti meg görbék formájában. Vizsgálható a percenkénti szívverések száma, azok szabályossága, a szív ingerképzése, ingervezetése, ritmuszavarok, ingervezetési zavarok, a szívizomzat oxigénhiánya, károsodása. Számos egyéb kórállapot mellett információt ad többek között a szívet alkotó kamrák falának nagyságáról, de az alkalmazott gyógyszerek szívműködést befolyásoló hatásairól vagy azok nemkívánatos mellékhatásairól is.
Árak

Kardiológiai szakorvosi vizsgálat + terheléses EKG+ szív UH – 40.000 Ft
Kardiológiai szakorvosi vizsgálat – 20.000 Ft
Kardiológiai kontroll szakorvosi vizsgálat – 10.000 Ft
Nyugalmi EKG elemzéssel – 6.000 Ft
Terheléses EKG (szakorvosi vizsgálat nélkül) – 18.000 Ft
Terheléses EKG szakorvosi vizsgálat keretében – 10.000 Ft
Szív ultrahang vizsgálat (szakorvosi vizsgálat nélkül) – 15.000 Ft
Szív ultrahang vizsgálat szakorvosi vizsgálat keretében – 10.000 Ft
ABPM (24 órás vérnyomás mérés) felhelyezése, elemzéssel – 8.750 Ft
Holter EKG elemzéssel 24 órás – 12.500 Ft
INR automata havi bérleti díj – 16.250 Ft
INR tesztcsík – 2.500 Ft/db
<br>
<p class="justify">Felhívjuk kedves Pácienseink figyelmét, hogy az árlistákban nem szerepel minden szolgáltatásunk, valamint szolgáltatásaink árai a kezelés folyamán, a kiegészítő vizsgálatok miatt, módosulhatnak. A pontos árakról ügyfélszolgálatunkon, illetve személyesen rendelőink recepcióján érdeklődhetnek. Megértésüket köszönjük! </p>
<strong>Ügyfélszolgálat:</strong>
Telefon: +36 1 225 0566
E-mail: info@swissclinic.hu

Swiss Prémium Egészségközpont BUDA

Swiss Prémium Egészségközpont PEST

 

Swiss Prémium Egészségközpont BUDA
1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Email: info@swissclinic.hu
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 08:00-20:00-ig

 

 

Swiss Prémium Egészségközpont PEST
1132 Budapest, Váci út 30.

Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Email: info@swissclinic.hu
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 08:00-20:00-ig

 

 PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Ügyfeleink részére rendelőnk mélygarázsában biztosított fizetős parkolóhely. Az épület mélygarázsába az Istenhegyi út, vagy a Németvölgyi út felől érkezve lehet behajtani. 

Megközelítés tömegközlekedéssel:

61-es; 17-es villamos – Nagyenyed utca megálló (1 perc séta)
M3 déli pályaudvar - (4 perc séta)
59-es villamos - Kék Golyó utca (1 perc séta)

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Javasoljuk a Westend Bevásárlóközpont garázsát, ahol 07:00-10:00 óra között minden nap lehetőség van ingyenesen parkolni.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

M3 metró - Lehel tér megálló (4 perc séta), Nyugati megálló (7 perc séta)
4-es, 6-os villamos – Nyugati tér megálló (7 perc séta)
76-os troli - Csanády utca (2 perc séta)