Nefrológia

Nefrológia

Nefrológia

A nefrológia a belgyógyászatnak a vesebetegségekkel foglalkozó tudományága. Nagyon sok ritka, csak veséket érintő betegség ismert, melyek felkészült specialistát igényelnek. A vesebetegek többségét viszont azok a páciensek teszik ki, akik egyéb betegség részeként (cukorbetegség, magasvérnyomás) folyamatos követésre és gondozásra szorulnak, amivel minél tovább megőrizhető a vese megfelelő kiválasztó és endokrin funkciója.

Vesebetegségekkel foglalkozó specialistánkhoz már csak kivizsgálási és betegség gondozási célból érkeznek páciensek. Azonban ezen a területen is fontos az időben megkezdett kezeléssel további súlyos betegségek kialakulásának megelőzése. Elégtelen veseműködés tünetei lehetnek a túl sok vagy éppen túl kevés vizelet, a deréktáji fájdalom, a lázas állapot, a véres vizelet, a fogyás, étvágytalanság és a vérszegénység. A vesebetegség tünetei közé tartozik a fentieken túl a kóros fáradtság, hajhullás, hányinger, gyengeség, testszerte kialakuló vizenyő, melyet ödémának is hív a szakma. Vesefunkciós laborvizsgálatnál a GFR, karbamid vagy kreatinin kóros értéke is szükségessé teheti a vizsgálatot.

Mi vezethet vesekárosodáshoz?

  • vesekövesség ritkán vezet idült vesebetegséghez, de a vesekövesség elhanyagolása, a visszatérő, hugyútakat érintő fertőzések progresszív vesekárosodást okozhatnak. Emellett a vesekövesség kivizsgálására, kezelésére nefrológiai szakorvosi vizsgálatra lehet szükség a háttérben meghúzódó endokrinológiai okok miatt.
  • A visszatérő alsó hugyúti fertőzések.
  • A rendszeres, és különböző antimikróbás kezelések.
Árak

Nefrológiai első szakorvosi vizsgálat: 22 500 Ft
Nefrológiai kontroll vizsgálat: 16 000 Ft
Nefrológus által végzett ultrahang: 8 000 Ft

Felhívjuk kedves Pácienseink figyelmét, hogy az árlistában nem szerepel minden szolgáltatásunk, valamint szolgáltatásaink árai a kezelés folyamán, a kiegészítő vizsgálatok miatt, módosulhatnak. A pontos árakról ügyfélszolgálatunkon érdeklődhetnek. Megértésüket köszönjük!

Ügyfélszolgálat:
Telefon: +36 1 225 0566
E-mail: info@swissclinic.hu

Swiss Prémium Egészségközpont BUDA

Swiss Prémium Egészségközpont PEST

 

Swiss Prémium Egészségközpont BUDA
1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Email: info@swissclinic.hu
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 08:00-20:00-ig

 

 

Swiss Prémium Egészségközpont PEST
1132 Budapest, Váci út 30.

Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Email: info@swissclinic.hu
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 08:00-20:00-ig

 

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Ügyfeleink részére rendelőnk mélygarázsában biztosított fizetős parkolóhely. Az épület mélygarázsába az Istenhegyi út, vagy a Németvölgyi út felől érkezve lehet behajtani. 

Megközelítés tömegközlekedéssel:

61-es; 17-es villamos – Nagyenyed utca megálló (1 perc séta)
M2 Déli Pályaudvar - (4 perc séta)
59-es villamos - Kék Golyó utca (1 perc séta)

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Javasoljuk a Westend Bevásárlóközpont garázsát, ahol 07:00-10:00 óra között minden nap lehetőség van ingyenesen parkolni.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

M3 metró - Lehel tér megálló (4 perc séta), Nyugati megálló (7 perc séta)
4-es, 6-os villamos – Nyugati tér megálló (7 perc séta)
76-os troli - Csanády utca (2 perc séta)