Neurológia

Neurológia

Neurológia

Az ország egyik legismertebb neurológusát dr. Ertsey Csabát, a Magyar Fejfájás Társaság volt elnökét tudhatjuk a kollégáink közt.

Az idegrendszer, különösen az agy, igen érzékeny, ezért számos betegség okozhat idegrendszeri működészavart.  Az orvostudomány ezzel foglalkozó ága a neurológia, magyar nevén ideggyógyászat. Neurológushoz leggyakrabban fejfájás, derékfájás, más fájdalom szindrómák, szédülés, fülzúgás, epilepsziás vagy egyéb okú eszméletvesztés, agyi érbetegség, sclerosis multiplex, zsibbadás, Parkinson kór vagy más mozgászavar, ill. memóriazavar panaszaival fordulnak. A neurológiai vizsgálatban alapvető fontosságú a részletesen felvett kórelőzmény, és az átfogó vizsgálat – ezek nélkül az eszközös vizsgálatok eredményei sem értelmezhetőek. A diagnózis felállításához szükséges vizsgálatok, pl. labor, nyaki ér ultrahang, koponya-, gerinc-, ill. egyéb testtájékokat érintő röntgenvizsgálatok, ill. a társ-szakmákkal történő konzultációs lehetőségek is rendelkezésre állnak az Egészségközpontunkban.

Vizsgálatok / Árak

Fejfájás ambulancia
A fejfájás igen gyakori panasz, melynek hátterében éppúgy állhat veszélytelen, de az életvitelt jelentősen megnehezítő migrén, mint szervi idegrendszeri betegség. Adott esetben a fejfájás súlyos betegség tünete is lehet. Fejfájás ambulanciánkhoz abban az esetben érdemes fordulnia, ha új keletű fejfájása van; ha a fejfájások jellege vagy gyakorisága megváltozott; ha a korábbinál lényegesen erősebb fejfájást észlel; de akkor is, ha az eddigi kivizsgálások nem találták meg a fejfájás okát, vagy nem sikerült hatékony kezelési módot találni. Fejfájás-ambulanciánkon holisztikus szemlélettel nem pusztán a szervi betegségek kizárására törekszünk, hanem a fejfájás okának feltárására, és hatékony, minél kevesebb mellékhatással járó kezelések alkalmazására.
Mit hozzon magával a neurológiai vizsgálatra?
Ahhoz, hogy a neurológiai vizsgálat során minél pontosabban meg tudjuk állapítani az Ön panaszainak okát, megtervezni a szükséges vizsgálatokat, ill. kezeléseket, fontos, hogy minél többet tudhassunk egészségi állapotáról. Ezért azt javasoljuk, hogy a vizsgálatra felkészülten jöjjön, és hozza magával az alábbiakat:
 korábbi betegségeivel kapcsolatos zárójelentéseit, leleteit
 ha volt képalkotó vizsgálata (CT, MRI), akkor a szöveges leleteken túl a képeket is (CD-n)
 listát a rendszeresen szedett gyógyszerekről
 ha van gyógyszer-allergiája, akkor arra vonatkozó adatokat
  ha fejfájás miatt jön, a találkozásunkig is érdemes fejfájás-naplót vezetnie, mely ide kattintva letölthető.
A fentiek betartása, a fejfájás-napló vezetése nagy segítséget jelent ahhoz, hogy fejfájásának okát és kezelési lehetőségeit minél hamarabb meg tudjuk állapítani.
Segítségét előre is köszönjük.  
Árak

  • Neurológiai első szakorvosi vizsgálat – 27 500 Ft
  • Neurológiai kontroll szakorvosi vizsgálat – 22 500 Ft

 

Felhívjuk kedves Pácienseink figyelmét, hogy az árlistában nem szerepel minden szolgáltatásunk, valamint szolgáltatásaink árai a kezelés folyamán, a kiegészítő vizsgálatok miatt, módosulhatnak. A pontos árakról ügyfélszolgálatunkon érdeklődhetnek. Megértésüket köszönjük!

Ügyfélszolgálat:
Telefon: +36 1 225 0566
E-mail: info@swissclinic.hu

Swiss Prémium Egészségközpont BUDA

Swiss Prémium Egészségközpont PEST

Swiss Prémium Egészségközpont BUDA
1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Email: info@swissclinic.hu
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 08:00-20:00-ig

Swiss Prémium Egészségközpont PEST
1132 Budapest, Váci út 30.

Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Email: info@swissclinic.hu
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 08:00-20:00-ig

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Ügyfeleink részére rendelőnk mélygarázsában biztosított fizetős parkolóhely. Az épület mélygarázsába az Istenhegyi út, vagy a Németvölgyi út felől érkezve lehet behajtani.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

61-es; 17-es villamos – Nagyenyed utca megálló (1 perc séta)
M3 déli pályaudvar - (4 perc séta)
59-es villamos - Kék Golyó utca (1 perc séta)

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Javasoljuk a Westend Bevásárlóközpont garázsát, ahol 07:00-10:00 óra között minden nap lehetőség van ingyenesen parkolni.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

M3 metró - Lehel tér megálló (4 perc séta), Nyugati megálló (7 perc séta)
4-es, 6-os villamos – Nyugati tér megálló (7 perc séta)
76-os troli - Csanády utca (2 perc séta)