Ortopédia

Ortopédia

Ortopédia

A mozgásszegény életmód, az ülőmunka, a folyamatos stressz, a helytelen táplálkozás komoly következményeket vonhat maga után. A különböző ízületi-, gerinc-, hát-, derékpanaszok nemcsak idős korban sújthatnak minket, ráadásul ezen panaszok esetében nem olyasmiről beszélünk, amihez idővel hozzá lehet szokni. Az ortopéd szakorvosi vizsgálat során a korábbi mozgásszervi panaszok és betegségek feltérképezése és a mindenre kiterjedő részletes fizikális vizsgálat után történik a diagnózis felállítása. Szükség esetén az ortopéd szakorvos megszervezi a szükséges mozgásszervi, ízületi ultrahangvizsgálat elvégzését, röntgenfelvételek elkészítését, melyek a pontosabb diagnózis felállítása érdekében fontosak.

Eészségközpontunkban végezzük csecsemők csípőszűrését is, melyet 0-3 hónapos kor között érdemes elvégeztetni.

Vizsgálatok / Árak

Ortopédiai áttekintés

Vizsgálataink:

2222 anamnézis felvétel (a korábbi mozgásszervi panaszok és betegségek feltérképezése)
2222 a jelen panaszok kivizsgálása
2222 csecsemők csípőszűrése
2222 számítógépes talpvizsgálat, talpnyomás mérés – podoszkópia
2222 járás-, tartás-, mellkas- és gerincvizsgálat
2222 ízületek mozgásterjedelmének vizsgálata, szögmérővel a beszűkült mozgástartomány pontos mérése lehetséges
2222 a reflexek és az érzékelés, valamint a keringés vizsgálata

A mozgásszervek minden nemű panaszával foglalkozó ortopéd és gerincgyógyász szakemberek számára az ízületi fájdalom, a merevség, a csontfájdalom, a kóros csonttörések, valamint ritkán daganatok áttétei vagy primer tumorai jelentik a legnagyobb kihívást. Sok beteg esetében a baleset után fennmaradt fájdalmak és mozgáskorlátozottság miatt, újabb műtét szükséges. Váll, könyök, csukló, csípő, térd, boka esetén az egy vagy akár több napos bennfekvéssel járó mikrosebészeti műtétek az Uzsoki Kórházzal együttműködve, a Hangody professzor vezette ortopéd osztályon történnek.

Sarokfájdalom, talpfájdalom komplex kezelése
Álló munkát végzők esetén a fasciitis plantaris-nak nevezett kifejezett sarok, vagy talpi fájdalom komplex kezelését végezzük. Részben infúziós, részben helyi injekciós kezelést kombinálunk.
Infúziós porckorongsérv kezelés
Ezen kezeléssel a súlyos derék és alsó végtagi fájdalmat okozó, műtétet nem igénylő gerincsérvet lehet megfelelően kezelni. Képalkotó vizsgálat és gerinckezelés egy helyen, akár heveny hirtelen kialakuló panaszok esetén a nap 24 órájában elérhető.
Csecsemő csípőszűrés

A csecsemők csípőszűrését 0-3 hónapos kor között ajánlott elvégezni, legtöbben 3-4 hetes korban viszik el gyermeküket a szűrésre. A vizsgálat során különböző csípőfejlődési rendellenességek derülhetnek ki, amelyek időben felfedezve hatékonyan kezelhetők. Fontos, hogy a legfiatalabb korban alkalmazható a legkíméletesebb kezelési módszer! Minél előbb kiderülnek az esetleges rendellenességek, annál biztosabban és különösebb kellemetlenség nélkül helyrehozható a probléma.
Árak

  • Ortopédia első szakorvosi vizsgálat: 22 500 Ft
  • Ortopédia kontroll szakorvosi vizsgálat: 12 000 Ft
  • Traumatológia első vizsgálat: 22 500 Ft
  • Traumatológia kontroll vizsgálat: 12 000 Ft
  • Csecsemők csípőszűrése: 16 000 Ft
  • Ikrek egyidejű csípőszűrése: 22 500 Ft
  • Talpnyomás mérés: 5 000 Ft
  • Izületi injekció beadása szakorvosi vizsgálat nélkül (gyógyszer árát nem tartalmazza): 7 500 Ft

 

Felhívjuk kedves Pácienseink figyelmét, hogy az árlistában nem szerepel minden szolgáltatásunk, valamint szolgáltatásaink árai a kezelés folyamán, a kiegészítő vizsgálatok miatt, módosulhatnak.  A pontos árakról ügyfélszolgálatunkon érdeklődhetnek. Megértésüket köszönjük!

Ügyfélszolgálat:
Telefon: +36 1 225 0566
E-mail: info@swissclinic.hu

 

Rendelési idő és időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Email: info@swissclinic.hu
Cím: Swiss Prémium Egészségközpont (1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.)
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 08:00-20:00-ig

 

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Ügyfeleink részére rendelőnk mélygarázsában biztosított fizetős parkolóhely. Az épület mélygarázsába az Istenhegyi út, vagy a Németvölgyi út felől érkezve lehet behajtani. 

Megközelítés tömegközlekedéssel:

61-es; 17-es villamos – Nagyenyed utca megálló (1 perc séta)
M2 Déli Pályaudvar - 4 perc séta
Bármelyik 59-es villamos - Kék Golyó utca (1 perc séta)