Pulmonológia

Pulmonológia

Pulmonológia

Szakembereink a légutak megbetegedésének komplex kivizsgálása során feltárt betegségeket változatos módon tudják kezelni. Klinikáinkon többek között végzünk légzésfunkciós vizsgálatot és mellkas röntgent is.

Milyen tünetekkel forduljon tüdőgyógyászunkhoz vagy belgyógyászunkhoz? Fulladás, nehézlégzés, elhúzódó köhögés, fokozott köpet ürítés, mellkasi fájdalom, fogyás, kemény nyaki duzzanat esetén a komplex kivizsgálás igen fontos. Az alvászavarok okaként jelentkező apnoe ellátásában is nagy tapasztalattal bírunk. A COPD (krónikus aspecifikus légúti betegség), mely nehézlégzést okoz, illetve a reflux betegség miatt kialakult fokozott köhögés és váladék képzés igen összetett kivizsgálást és nagy szakértelmet igényel a kezelés során. Az olyan összetett betegségekkel mint asztma, tüdőembólia, tüdőrák szintén a pulmonológus szakember foglalkozik.

Spirometria, légzésfunkciós vizsgálat

A légzésfunkciós vizsgálat (spirometria) a tüdőbetegségek diagnosztikájában és nyomon követésében rutin vizsgálatnak számít. A vizsgálat teljesen fájdalommentes és előkészületet nem igényel. Alkalmas a tüdőszövet állapotának vizsgálatára, megmutatja, hogy mekkora mértékű az esetleges tüdőkárosodás.

Tüdőröntgen

A mellkasfelvétel olyan röntgenfelvétel, melyen a mellkasi szervek - elsősorban a tüdők, a szív, a bordák és a rekeszizom - árnyéka és e szervek bizonyos eltérései ábrázolódnak. Így például a tüdőgyulladás, tüdődaganatok, TBC, tüdőtágulat, mellkasi folyadékgyülem, szívbetegség következtében kialakuló kisvérköri pangás, légmell stb. Rendelőnkben modern digitális röntgent használunk, melynek nagy előnye, hogy az ismételt felvételek száma drasztikusan csökken, ezzel megkímélve a pácienseket a fölösleges sugárterheléstől.
Árak

  • Pulmonológiai szakorvosi vizsgálat – 22 500 Ft
  • Pulmonológiai szakorvosi vizsgálat + spirometria (légzésfunkció) – 26 500 Ft
  • Pulmonológiai szakorvosi vizsgálat + spirometria+ ventolin terheléses spirometria – 29 000 Ft

 

Felhívjuk kedves Pácienseink figyelmét, hogy az árlistákban nem szerepel minden szolgáltatásunk, valamint szolgáltatásaink árai a kezelés folyamán, a kiegészítő vizsgálatok miatt, módosulhatnak. A pontos árakról ügyfélszolgálatunkon érdeklődhetnek. Megértésüket köszönjük!

Ügyfélszolgálat:
Telefon: +36 1 225 0566
E-mail: info@swissclinic.hu

Swiss Prémium Egészségközpont BUDA

Swiss Prémium Egészségközpont PEST

Swiss Prémium Egészségközpont BUDA
1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Email: info@swissclinic.hu
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 08:00-20:00-ig

Swiss Prémium Egészségközpont PEST
1132 Budapest, Váci út 30.

Időpontfoglalás: +36 1 225 0566
Email: info@swissclinic.hu
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 08:00-20:00-ig

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Ügyfeleink részére rendelőnk mélygarázsában biztosított fizetős parkolóhely. Az épület mélygarázsába az Istenhegyi út, vagy a Németvölgyi út felől érkezve lehet behajtani.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

61-es; 17-es villamos – Nagyenyed utca megálló (1 perc séta)
M2 déli pályaudvar - (4 perc séta)
59-es villamos - Kék Golyó utca (1 perc séta)

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS

Javasoljuk a Westend Bevásárlóközpont garázsát, ahol 07:00-10:00 óra között minden nap lehetőség van ingyenesen parkolni.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

M3 metró - Lehel tér megálló (4 perc séta), Nyugati megálló (7 perc séta)
4-es, 6-os villamos – Nyugati tér megálló (7 perc séta)
76-os troli - Csanády utca (2 perc séta)