Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Kedves Ügyfeleink!

Az alábbiakban a leggyakrabban felmerülő kérdéseket találják. Reméljük, tudunk segíteni Önöknek válaszainkkal, amennyiben bármilyen egyéb kérdésük felmerülne, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz!

Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:
Telefon: +36 1 225 0566
E-mail: info@swissclinic.hu

Ellátnak-e előzetes bejelentkezés nélkül?
Erre sajnos nincs mód, minden esetben előzetesen kell időpontot egyeztetni ügyfélszolgálatunkon keresztül telefonon. 
Mit vigyek magammal a rendelőbe?
A bejelentkezéskor kollégáink kérni fognak minimum egy olyan okmányt, amivel a személyazonosságot igazolni lehet (személyi igazolvány vagy útlevél, lakcímkártya) és ha rendelkezésre áll, a TAJ szám is fontos.
Amennyiben vannak, korábbi leleteit is hozza magával.
Ügyfélszolgálatos kollégáink készséggel állnak rendelkezésre időpontfoglaláskor, amennyiben kétségei lennének, hogy mi szükséges az adott vizsgálathoz.
Mennyivel érkezzek hamarabb az időpontomhoz képest?
 Javasoljuk, hogy az előzetes adminisztráció miatt min. 10-15 perccel korábban érkezzen, mint ahogyan az időpontja szól. 
Hol tudok parkolni?
 A budai Swiss Prémium Egészségközpontunkban rendelkezésre áll fizetős parkolóhely a mélygarázsunkban. A parkolás díja megegyezik az utcai parkolás díjával, melyet távozáskor készpénzben a sorompónál vagy a recepciónkon bankkártyával tudnak kiegyenlíteni. Az egészségközpont számára elkülönített parkoló részt feliratok jelzik. A pesti Swiss Prémium Egészségközpontunkban nincs saját parkolónk, így itt az utcai parkolást vagy a közeli Westend bevásárlóközpont parkolóházát tudjuk javasolni. 
Biciklivel érkezem, hol tudom tárolni a biciklimet?
 A budai Swiss Prémium Egészségközpontunkban kamerával megfigyelt mélygarázsunkban található biciklitároló.
A pesti Swiss Prémium Egészségközpontunkban nincs saját biciklitárolónk. 
Fizethetek az egészségpénztári kártyámmal?
 Igen. A kártyával való közvetlen fizetésre is van lehetőség terminálon keresztül, nem csak számla kiállítására. Kérjük, hogy már a recepción való bejelentkezéskor jelezzék, hogy egészségpénztári kártyával szeretnék kiegyenlíteni a számlájukat.
Egészségpénztári partnereink listáját itt találják: https://www.swissclinic.hu/partnereink/hazai-egeszsegpenztarak/
Prémium Egészségpénztári tagként milyen vizsgálatokra tudom felhasználni a 20%-os kedvezményem?
 Mindkét Swiss Prémium Egészségközpontunkban minden szakorvosi és képalkotó (röntgen, mammográfia, ultrahang) vizsgálatunkra érvényes a kedvezmény, de a menedzserszűrési csomagokra nem. Ennek az az oka, hogy ezek a csomagok már eleve kedvezményes árúak. Ügyfélkártyák vásárlásakor és egyes összetett fogászati csomagok esetében sem érvényes a kedvezmény. Erről bővebb tájékoztatás kérhető az ügyfélszolgálatunkon.
Biztosításom van, milyen vizsgálatokat fedez a biztosítóm?
 Kérjük, hogy minden esetben először a biztosítójával vegye fel a kapcsolatot és érdeklődjön, hogy pontosan milyen vizsgálatokat fedeznek, erről recepciós és call centeres kollégáink nem tudnak felvilágosítást adni Önnek. Kérjük, hogy bejelentkezéskor jelezze a recepción, hogy biztosító fogja fedezni az ellátását. 
Hegyvidék Kártyám van, részesülök kedvezményben?
 A XII. kerületi lakosok számára elérhető Hegyvidék Kártya a budai Swiss Prémium Egészségközpontunkban 10% kedvezményre jogosít a szakorvosi vizsgálatok árából. 
Foglalkozás-egészségügyi vizsgálatom lesz, mit vigyek magammal?
Kérjük, hogy a személyazonosító okmányokon felül mindenképpen hozza magával a munkahelyén kapott beutalót, mert az alkalmassági papírokat ez alapján állítják ki orvosaink. Amennyiben munkaköréhez szükséges egészségügyi kiskönyvbe pecsét, akkor kérjük, hogy 1 évnél nem régebbi tüdőszűrő leletét is hozza magával. 
Oltásra érkeztem, mit vigyek magammal?
 Amennyiben már rendelkezik oltási kiskönyvvel, akkor azt mindenképp hozza magával. 
Mi a teendőm hasi ultrahang előtt?
 Az ultrahang vizsgálat előtt 6 órával nem szabad étkezni, és inni is csak szénsavmentes vizet javasolt. A vízivás kifejezetten fontos, mivel a kismedencei szervek megítélésében a húgyhólyag teltsége kiemelten fontos. Amennyiben Ön cukorbeteg, kérdezze meg beutaló orvosát, hogy az ultrahang vizsgálat előtt bevegye-e a gyógyszerét, illetve megeheti-e a reggelijét. 
Mi a teendőm, ha vérvételre érkezem?
 Vannak olyan laborvizsgálatok, amelyek éhgyomorra történnek és vannak olyanok, amelyek ezt nem indokolják. Ügyfélszolgálatos kollégáink minden esetben felvilágosítást adnak erről az időpontfoglaláskor. 
Kerekesszékkel megközelíthetők a rendelők?
 A Swiss Prémium Egészségközpontok megközelíthetők, de az épületeken belül az összes rendelő akadálymentes megközelítése nem megoldott és akadálymentes mosdó sem áll rendelkezésre. Amennyiben kerekesszékkel közlekedik, kérjük, hogy minden esetben jelezze ezt előre az időpontfoglaláskor az ügyfélszolgálati kollégáinknak. 
Mi szükséges a 18 év alattiak ellátásához?
 Kérjük, hogy 18 év alatt mindenképpen felnőtt, törvényes képviselővel érkezzenek! A röntgen vizsgálatokhoz elengedhetetlen beleegyező nyilatkozatot csak 18. évét betöltött személy írhatja alá, illetve vannak olyan szakorvosi vizsgálataink (pl. nőgyógyászat), melyen 18 év alatti személy felnőtt kísérő nélkül nem vehet részt. A 18 év alatti páciens irataira is szükség van (személyi okmányok, TAJ kártya (ha van), előzetes leletek).
Tudok kávézni, étkezni valahol a közelben?
 Mind a budai, mind a pesti Swiss Prémium Egészségközpontunk szomszédságában (2 perc gyalog) található olyan étterem, ahol étkezni és kávézni is lehet. 
Bevihetem a kutyám a rendelőbe?
Nem, háziállatot nem lehet rendelőinkbe behozni. Egyedüli kivételt képeznek a segítőkutyák. 
Van-e wifi a váróban?
 Igen, wifi ingyenesen elérhető mindkét Swiss Prémium Egészségközpontunkban. 
Amennyiben Platina/ Arany/ Ezüst Kártyám van, amely fedezi az aktuális vizsgálatomat, akkor is ki kell jelentkeznem a recepción?
 Igen, nagyon fontos, hogy az ellátása végén akkor is jelentkezzen a recepciónkon, amennyiben úgy gondolja, hogy nem kell fizetnie. Az ellátás lezárása és a hivatalos kijelentkezés fontos lépése a folyamatnak, így kérjük, hogy soha ne hagyja ki.